HVEM ER VI?

Seks overskrifter. Fem jenter. Fire blondiner. Tre støvler. To nordstrendere. En(kelt) og greit.

Tolk det som du vil, få ord sier mangt.

Norsk.

onsdag 30. april 2014

Carl I. Hagen breier ut om norsk integrering

 
 
MISLYKTES? Carl I. Hagen (t.h.) mener byrådsleder Stian Berger Røsland og resten av Oslo har mislyktes med integreringen og norskopplæringen. Nå vil han ha sterke tiltak. Foto: Krister Sørbø/VG

*Tvungen barnehage ved dårlig norsk,
*Nekt barne-tv fra hjemlandet og
*Kutt støtte til foreldre som nekter, er bare noen av tiltakene til Carl I.Hagen.

Carl I. Hagen er politiker i FRP, og er ikke fornøyd med byrådsleder Stian Berger Røsland og resten av Oslos forsøk for integrering og norskopplæring. Han, og hans støtte fra egen partigruppe, leverte et forslag med tiltak til bystyret.

Hagen siterer til vg: "Vi kan ikke lenger sitte stille å se på at norske barn født av norske statsborgere møter på skolen første skoledag uten å kunne norsk. Det er omsorgssvikt, og omsorgssvikt får konsekvenser."
Å være norsk statsborger vil si at du har rett til å oppholde deg og arbeide i det aktuelle landet. Immigranter som kommer til Norge og får godkjent statsborgerskap, skal ifølge Hagen, passe på at barna lærer seg godt norsk på prikken, med en gang. Gjør de ikke dette, mener han også at dette skal få store konsekvenser, som tvungen barnehage eller kuttet støtte til foreldrene.

Forslaget får ikke bare god respons. Gruppeleder for Høyre i bystyret, Øystein Sundelin, mener at forslaget ikke kommer til å få flertall i styret eller gjennomslag.

Dette kan tolkes på mange måter. Hva er din tolkning og mening?  Kommenter nedenfor, og vær så direkte du vil.

- EBV og JØ

1 kommentar:

  1. Jeg synes det er mye som ikke henger på greip. Hvordan skal man nekte barn å se barnetv fra hjemlandet sitt? Ved å betale mødrene for å ha ungene hjemme fra barnehagen, blir de bedre i norsk av det? Er ikke barnehagen et sted for å utvikle språk og intergrering?

    SvarSlett